4

Ben jij (midden)manager?

Als leider van een team is het enorm belangrijk om een balans te vinden tussen een juiste identiteit, duidelijkheid in processen, een heldere taak en rolverdeling en te voorzien in teambuilding.

Als middenmanager speel jij de sleutelrol tussen het bestuur/MT en het werkveld. Enerzijds draag je het beleid uit en anderzijds heb je de taak om ideeën vanuit de medewerkers weer door te geven naar boven. 

Het kan daarom zomaar zijn dat je je onrustig en opgejaagd voelt en niet weet wat je wilt in je werk, het niet rond krijgt, een enorme werkdruk ervaart of juist wel weet wat je wilt, maar het niet voor elkaar krijgt. 

Hoe ik jou kan helpen

Tijdens mijn sessies zoom ik in op jouw kwaliteiten, valkuilen, je uitdagingen en allergieën. Een talent is alleen maar een talent als je er plezier, energie en voldoening van krijgt. Anders is het ‘slechts’ een aangeleerde competentie en die mag je juist afleren. Ook ben ik je externe sparringspartner, hierbij kan ik je persoonlijke inzichten geven in jezelf en in je aanpak. 

Ook help ik middenmanagers bij de aansturing van hun teams, hoe je de essentie er uit kan halen, hoe je medewerkers in hun kracht zet en hoe je hen werkgeluk laat ervaren waardoor alles als een geoliede machine kan draaien.

Neem contact op

10
13

Velden met een * zijn verplicht.

Logo Symplistic

Je wordt doorgestuurd

Je wordt doorgestuurd naar een andere pagina.