Zet jouw organisatie al in op werkgeluk?
Waarom je dat zou moeten doen?
Dat is eigenlijk heel simpel:
Gelukkige medewerkers leveren namelijk betere resultaten. De medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal van de organisatie en het is bewezen dat medewerkers meer behoefte hebben aan werkgeluk!
Gelukkige medewerkers zijn een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor werkgevers én werknemers.
Het is de kunst om mensen te laten doen waar zij goed in zijn en om als werkgever bij te dragen aan het creëren van een omgeving waarin mensen kun kwaliteiten tot bloei kunnen laten komen.
Kan HR dit niet doen?
Je kunt deze taak natuurlijk bij HR neerleggen, maar het kan prettiger zijn om extern professioneel advies in te winnen. Zo kan er objectief naar de organisatie gekeken worden en blijven de blinde vlekken niet onopgemerkt. Daarnaast kan het veel inzichten geven door te sparren met iemand van buiten de organisatie.


Wil jij gaan voor werkgeluk?
Vind jij het werkgeluk van de medewerkers het allerbelangrijkste? Dan ga ik graag met jouw bedrijf aan de slag!
Dit doe ik door middel van de 5 belangrijkste elementen van werkgeluk:
Betekenis, Talenten, Relaties, Vrijheid en Vitaliteit.
Die 5 elementen kristalliseer ik uit op 3 niveaus:
- Individuen: de medewerker zelf
- Teams
- De organisatie
Ter geruststelling: veel bedrijven hebben onbewust hun waarden, visie en missie wel helder. Maar om een gemeenschappelijke taal te (gaan) spreken is het essentieel om deze zaken uit te schrijven én om hier alle lagen van je organisatie bij te betrekken. Als deze gedragen wordt door je medewerkers geef je er betekenis aan en vormen jullie 1 identiteit.
Hoe het proces eruit ziet is maatwerk. Meestal adviseer ik grote organisaties om met de OR, medezeggenschapsraad en bestuurders een workshop 'Bewustwording van werkgeluk' te volgen. Neem vooral contact met me op, dan bespreken we samen de mogelijkheden.
Behoefte aan je eigen bedrijfscoach?
Wil je binnen je organisatie burn-outs voor zijn en uitval voorkomen?
Door alle mensen in een bedrijf toegang te geven tot een externe bedrijfscoach schep je de mogelijkheid tot ‘lucht’ en ‘ruimte’. Als bedrijfscoach werk ik geheel vertrouwelijk. Soms hoef ik niet eens (inhoudelijk) te weten wat er bij iemand speelt om toch met de juiste vragen en oefeningen tot de goede oplossing te komen. Dat is erg fijn voor de betrokkenen, omdat veel problemen die zich op de werkvloer gaan uiten een persoonlijke voedingsgrond hebben. In die zin zijn werk en privé onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Velden met een * zijn verplicht.